Hypotheken

Nieuw en Beheer : verschil in proces geeft verschil in doorlooptijden

Nieuwe aanvragen, verhogingen en oversluit dossiers

Ná de getekende offerte zijn de meeste werkzaamheden. 

  • De offerte is relatief eenvoudig te maken met weinig documenten (2 werkdagen). ING is hier een uitzondering op omdat zij geen indicatieve offertes uitbrengen en het proces lijkt op het proces van een beheer dossier.
  • Het completeren van een dossier gebeurt door de adviseur of wordt door ons met Dossier Support namens de adviseur gedaan. Als het dossier compleet is dan beoordelen wij die op vormvereisten en juistheid van de documenten. Wanneer compleet en juist sturen we het door naar de geldverstrekkers voor een finaal akkoord.
  • Finaal akkoord wordt door geldverstrekker gedaan (2-5 werkdagen). Ons volmacht bedrijf doet voor een aantal geldverstrekkers het eerste akkoord in volmacht.

 

 

 

Beheer met omzettingen en hoofdelijk ontslag

De meeste werkzaamheden zitten juist vóór de offerte. Er worden ook meer documenten opgevraagd dan bij een nieuwe aanvraag of oversluit.

  • Het completeren gebeurt door de adviseur of wordt door ons met Dossier Support namens de adviseur gedaan. Als het dossier compleet is dan beoordelen wij die op vormvereisten en juistheid van de documenten. Wanneer compleet en juist sturen we het door naar de geldverstrekkers voor een offerte.
  • Geldverstrekkers kennen op beheer dossiers een langere looptijd welke wij vooraf niet in kunnen schatten (doorgaans vanaf 10 werkdagen). Vaak zien we ook veel vervolgvragen vanuit de geldverstrekkers.

Neem contact op met United Capital.

Meer weten? Vraag alle info.