Inkomensanalyse

Elke adviseur kan via VCN United Capital een inkomensanalyse voor het zakelijk inkomen van zijn/haar klant opvragen. Ook wanneer je niet bij ons bent aangesloten en/of gebruik maakt van rechtstreekse aanstellingen.

Wat biedt de inkomensanalyse

Met de inkomensanalyse bied je als adviseur zelfstandig ondernemers vooraf informatie over hun financieringsmogelijkheden. De inkomensanalyse is een overzicht van het zakelijk inkomen van jouw klant bij een groot aantal geldverstrekkers, zowel met als zonder NHG. Met deze analyse wordt het toetsinkomen per geldverstrekker bepaald. Zeer waardevolle informatie om het adviesgesprek met je klant in te gaan. Vraag de inkomensanalyse daarom bij voorkeur vooraf aan.

Eenvoudig en tijdbesparend

Bepalen van het juiste toetsinkomen is per bank weer anders. Het beoordelen van jaarrapporten en IB-aangiftes is tijdrovend. Door gebruik te maken van de berekeningstool van de inkomensanalyse hoef je alleen de documenten te uploaden en enkele gegevens in te vullen. Ingewikkelde en tijdrovende berekeningen doen wij en jij kunt in die tijd een volgende klant adviseren.

Voorspelbaarheid uitgedrukt in sterren

Per geldverstrekker wordt het aantal sterren aangegeven. Hoe meer sterren des te groter de kans dat de bank het zakelijk inkomen uit de inkomensanalyse volgt.  Bij 4 sterren is er sprake van hoge voorspelbaarheid. Wanneer de aanvraag via VCN United Capital loopt en er zijn 4 sterren of meer afgegeven dan ontvangt u de kosten van de analyse retour wanneer de hypotheek niet tot stand komt vanwege het toetsinkomen in de analyse.

Inkomenscertificaat

Voorkom dat tijdens de beoordeling van een hypotheekaanvraag nog aanvullende vragen over het inkomen volgen. Aanvullend op de inkomensanalyse is het mogelijk een certificaat aan te vragen. ViiZ heeft hierover afspraken gemaakt met de banken. De hypotheek kan dan met dit certificaat worden aangevraagd. De jaarcijfers, aanslagen en aangiften zijn dan niet meer nodig.

NB: Tulp Hypotheken is op dit moment de enige die met dit certificaat werkt. ViiZ is met diverse geldverstrekkers in gesprek om ook een certificaat af te geven.

Let op: wanneer je op dit moment bij het aanvragen direct kiest voor de optie ‘certificaat’ én niet voor de inkomensanalyse dan ontvang je ook enkel een certificaat. Wij kunnen het rapport dan wel nasturen, maar hier gaat enige tijd overheen.

Het is dus aan te raden om eerst een analyse aan te vragen, voordat je het certificaat voor jouw klant aanvraagt. De kosten blijven uiteraard gelijk.

Wat kost een inkomensanalyse?

Inkomensanalyse Inkomenscertificaat na inkomensanalyse Inkomenscertificaat
IB-ondernemer € 295,- + € 95,- € 390,-
DGA-enkelvoudig € 345,- + € 120,- € 465,-
DGA-Holding + Werkmaatschappij € 395,- + € 200,- € 595,-

Hoe vraag ik een inkomensanalyse aan?

Aangesloten adviseurs van VCN United Capital ontvangen inloggegevens voor ViiZ. Na inloggen kunnen zij klantgegevens invullen en jaarcijfers en aangiften uploaden. Na betaling wordt het rapport binnen 2 werkdagen ter beschikking gesteld.

Wanneer je geen aanstelling bij VCN United Capital hebt dan kun je contact met ons opnemen via T: 0165 523666 of via inkomensanalyse@unitedcapital.nl. Wij maken dan z.s.m. een account voor jou aan.

Voor het aanvragen van de inkomensanalyse verwijzen wij je graag naar de website van  het Validatie instituut inkomensvastestelling Zelfstandigen, klik hier.

Om de aanvullende voorwaarden voor de ViiZ Inkomensanalyse in te zien, klik je hier.

Neem contact op met United Capital.

Meer weten? Vraag alle info.